pexels-elle-hughes-2696064

Dette skal du vide, når du køber et kølebord

Du er måske ikke helt bekendt med et kølebord, men det er en kæmpe pladssparer i restauranter og andre virksomheder, hvor der skal laves mad. Et kølebord er ligesom et køleskab beregnet til opbevaring af madvarer, men modsat køleskabet er kølebordet sat i en højde, så maden kan tilberedes ovenpå. Det er en to i én, og uundværligt til det gode industrikøkken.

Men er køb af kølebord bare noget, man sådan lige foretager sig? Læs med her og lær mere.

Køb af kølebord – godt at vide

Et køb af kølebord er ikke noget, private mennesker typisk foretager. Man kan godt, hvis du vil have et helt unikt og meget anderledes køkken, men det er meget usædvanligt.

I stedet bliver de fleste køb af køleborde foretaget af erhverv, hvor plads og ryddelighed er essentielt. Et køleskab står og fylder og kan godt være besværligt. Så er det nemmere, at varerne kan stå lige under det sted, man skal tilberede dem.

Køleborde er praktiske til restauranter eller cafeterier, hvor det skal gå lidt stærkt, eller hvor der er flere kokke, der står for forskellige ting. Et kølebord gør det nemt at dele køkkenet op i sektioner og adskille fx kylling, kød og grøntsager fra hinanden. Køb af kølebord gør det altså også nemmere at overholde sundhedsreglerne.

Hvad skal man se efter ved køb af kølebord?

Ved køb af kølebord skal du se efter mange af de samme ting, du ville se efter, hvis du skulle kigge på køleskab. Det er en god idé at bide mærke i størrelsen og opbevaringspladsen. Kølebordet skal gerne kunne passe ind i køkkenet.

Du bør også sikre dig, at overfladen på kølebordet er holdbar. Ideelt set bør overfladen på et kølebord kunne holde til både varme, knive og hvad der nu ellers dukker op i et køkken. Hvis ikke kølebordet kan håndtere de forskellige ting, skal det bemærkes, før uheldet er ude. Det er en smule dyrt med køb af kølebord, så sørg for at vide, hvad det kan holde til.

Der er mange forskellige typer af køleborde, og hvis du allerede har en kok, bager, konditor eller anden madlavningsansvarlig ansat, så hør dem ad, hvad de har brug for. Det er godt at inkludere dem, der skal bruge bordet mest, når du foretager et køb af kølebord. På den måde føler de sig værdsat, og alle parter får et bedre resultat.

Tags: No tags

Comments are closed.