pexels-cottonbro-6185381

Sådan holder du en sund og god jul

Er du bekymret for julemånedens fedt- og sukkerrige mad? Er du træt af at se dig selv og din familie tage flere kilo på efter juledagene? Det kender de fleste nok til, men det behøver du ikke at være bekymret for længere. Der er nemlig god mulighed for at holde en sund jul uden, at den behøver at være kedelig.

Du behøver ikke gå på kompromis med traditionerne

Når man hører ordene ”sund jul”, så tænker de fleste nok, at det lyder lidt ærgerligt. For hvad gør man af alle de gode juletraditioner? Hvad er julen uden andesteg og brunkartofler og rødkål? De gode madtraditioner er ikke særligt sunde, men de fleste danskere er enige i, at der ingen jul er uden dem. Derfor er der ikke mange, der vælger den sunde variant. De er bange for at det vil gå udover den lækre mad og de gode traditioner. Det er der dog ingen grund til. Du behøver ikke at lave om på traditionerne og lige pludselig begynde at spise kylling i stedet for and. Der er mange andre gode måder, hvorpå du kan få en sundere jul uden at miste alt det, der gør julen til noget særligt i Danmark.

Gør julebordet sundere ved at indføre flere grøntsager

Der er to gode muligheder for at gøre julen sundere. Du kan enten gøre opskrifterne sundere ved f.eks. at lave en lækker rødkålssalat i stedet for at spise den almindelige rødkål. Den anden måde du kan gøre julen sund på, er ved at indføre mere frugt og flere grøntsager ved siden af de klassiske retter. På den måde kan du nyde din traditionelle julemad uden at få dårlig samvittighed. Hvis du laver nogle lækre salater ved siden af, så kan du undgå at spise dig mæt i alt det usunde. Alt mad i få mængder er ikke usundt – ikke engang brunkartofler. Prøv gerne at tænke over det i løbet af julemåneden. Især til julefrokoster og juleaften, men også når I bager brunkager og laver konfekt.

 

Når du indfører frugten og det grønne til dine julemåltider, så skal du gerne sørge for at få det bedste og mest friske frugt og grønt. Find det bedste billig frugt og grønt online her.

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.