pexels-rfstudio-3621104

Fodboldstemning syd for grænsen: Fodboldrejse til Hamborg

Er du til fodbold, så er Hamborg et skønt sted at opleve den tyske fodboldstemning i fuld flor. Her handler en fodboldkamp ikke blot om de 90 minutter der forløber fra første til sidste fløjt, men mindst lige så meget om fest, opvarmning og naturligvis sejrs- eller gravøl efterfølgende. På en fodboldtur til Hamborg kan du både møde dedikerede fans, opleve ægte tysk fodboldkultur og naturligvis se førsteklasses fodbold.

Der findes mange dedikerede fodboldfans i Hamborg, og overvejer du at tage et smut til Nordtyskland for at opleve en medrivende fodboldkamp, skal du først beslutte dig for hvilket hold, du ønsker at støtte. Her findes nemlig to stolte traditionsklubber; Hamburger SV (HSV) og St. Pauli.

Hamburger SV med den hæderkronede historie

For HSV-fans har de seneste år været noget af en rutsjebanetur med trænerfyringer, nedrykninger og et farvel til tiden hvor Hamborg var en magtfaktor i den hjemlige Bundesliga og i de internationale turneringer. De mange op- og nedture har dog ikke gjort et besøg på det store Volksparkstadion mindre attraktivt. HSV’s flotte hjemmebane har plads til hele 57.000 tilskuere, og et besøg her er en sand fornøjelse.

Volksparkstadion byder fortsat på masser af fantastisk stemning, for i dag er det primært de mest dedikere fans, der viser sig på tribunerne. Vil du gerne have den totale oplevelse, skal du dog sætte hele dagen af – området omkring stadion omdannes nemlig til et store gademarked, hvor der både kan købes udstyr, mad og naturligvis drikkevarer. Øl indtages i rigelige mængder, og ønsker du at være en del af fællesskabet er du mere end velkommen. Men du kan naturligvis også nøjes med at betragte det hele lidt på afstand.

Kultklubben St. Pauli

Er du mere til den autentiske fodboldoplevelse hos arbejderklassen og byens minoriteter, så skal du en tur til det mere beskedne Millerntor-Stadion. Med plads til ca. 30.000 tilskuere er St. Paulis hjemmebane bestemt ikke noget lille stadion, men kapaciteten blegner dog en smule i forhold til  Volksparkstadion. Hvad der derimod slet ikke blegner er klubbens dedikerede fans med deres tilknytning til de alternative miljøer i bydelen St. Pauli.

St. Pauli er kultklubben over dem alle. Se blot på logoet, som forestiller et dødningehoved. I lighed med ’Bevar Christiania’-hættetrøjerne er beklædningsgenstande med St. Pauli-logoet blevet en identitetsmarkør, som rækker langt ud over fodbolden. Sådan er det i hvert fald udenfor Hamborg, men i den vestlige bydel, St. Pauli (hvor du for øvrigt også finder Red Light-distriktet omkring Reeperbahn) tager man fortsat fodbolddelen seriøst. Også selvom spillet på banen ikke altid er prangende.

Stemningen og fællesskabet lever i bedste velgående selvom St. Pauli også har oplevet både op- og nedrykninger. Klubben er endda med jævne mellemrum at finde helt nede i den tredjebedste række. Alligevel er der masser af opbakning, og der er garanti for underholdning og feststemning ved hver hjemmekamp.

Sightseeing i Hamborg

Udover fodbold byder Hamborg på en lang række øvrige seværdigheder og oplevelser. En sejltur i havnekvarteret, en aften på Reeperbahn eller afslapning i de skønneste parker. Byen har det hele, og er perfekt til en weekendtur. Du kan finde mere inspiration til hvad du skal opleve i Hamborg via dette link. Her finder du også forslag til byens bedste restauranter og spisesteder.

Tags: No tags

Comments are closed.