pexels-cottonbro-3584951

3 tips til at blive bedre mad fotograf

Et rigtig godt foto af en lækker ret mad, kan nærmest få munden til at løbe i vand. På den anden side kan man også hurtigt miste appetitten, når man ser et rigtig tarveligt madbillede.

Helhedsoplevelse

Nogle gange skal man tænke lidt længere end hvad det primære fokus i billedet er. Selvom det kan være rigtig pænt med et meget enkelt billede, hvor kun retten eller ingrediensen er i fokus. Så bliver sådanne billeder også ofte lidt kedelige og sterile at se på.

Overvej derfor om ikke du kan have noget i baggrunden eller ved siden af retten. Det kan være nogle af de ingredienser der indgår i selve retten, for eksempel en klase tomater eller en blok parmesan. Men tit kan blot et flot viskestykke give noget liv til billedet. Leg med nogle forskellige elementer, men pas på det ikke bare bliver et stort rod.

Find inspiration ved at se andre fotografers billeder af mad, for eksempel Gratisfotograf.dk

Vælg en god vinkel

Det er utrolig vigtigt at tage billede i den rette vinkel. Nogle gange ser det flot ud at tage det i rent fugleperspektiv, men dette kan også godt få billedet til at virke meget fladt.

Så hvis du vil tage et billede af noget med lidt mere fylde bør du i stedet prøve at skyde mere fra siden. På den måde vil man nemmere kunne fornemme hvordan retten er og du vil ofte også nemmere kunne se eventuel damp stige op fra maden.

Det rette lys

Det er bare svært at redigere sig ud af dårlig belysning. Derfor bør du planlægge hvornår du tager billeder af din mad, til et tidspunkt hvor lyset er optimalt.

For at få de bedste resultater så vælg dagslys. Find et godt vindue hvor lyset falder pænt. Måske du må rundt og teste nogle forskellige spots i dit hjem og vurdere hvor og eventuel også hvornår hvilke steder er bedst.

Lær meget mere om fotografering på https://www.pixum.dk/temaverdener/fotografi.

 

Tags: No tags

Comments are closed.