jessica-lewis-FVbZZpP58dY-unsplash

En hurtig og nem opskrift på en frisk og sund salat dressing

Salater er en sund og nem måde at få noget frisk frugt og grønt på bordet. Men hvis du er træt af at spise dem med kedelig dressing, så kan du her få inspiration til, hvordan du kan lave din egen sunde dressing med olivenolie og basilikum.

Ingredienser

– 1 spsk. olivenolie med basilikum

– 1/2 spsk. citronsaft

– 1/4 tsk. salt

– 1/4 tsk. peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande olivenolie og citronsaft sammen i en lille skål eller en dressing dåse.
  2. Tilsæt herefter salt og peber efter smag.
  3. Rør dressingen sammen, så alle ingredienserne er blandet godt sammen.
  4. Hæld dressingen over din salat, og nyd den friske og sunde smag.

Hvorfor er det sundt at spise salat?

Salater er et fantastisk alternativ til en traditionel aftensmad, som ofte består af kulhydrater og proteiner. For salater består af grøntsager, som er fyldt med masser af vitaminer og mineraler.

Det er ligegyldigt, hvilket slags salat du spiser. Det vigtigste er, at du får nok grønt i din mad. Og det gør du, når du spiser salat.

Men udover at få masser af de gode vitaminer og mineraler, så er salater også fyldt med fibre. Det er vigtigt for din fordøjelse, fordi fibre er med til at sikre, at affaldsstoffer og toksiner bliver skyllet ud af din krop.

Fibre holder også maven i gang, så du undgår forstoppelse. Og så er de med til at fjerne de skadelige stoffer, som kan være med til at øge risikoen for at få hjertekarsygdomme.

Samtidig er salater rige på antioxidanter, som er med til at bekæmpe frie radikaler i kroppen. Derfor kan det også være med til at forebygge kræft og andre kroniske sygdomme.

Hvad er en sund dressing?

Når du laver din egen salat dressing, så kan du selv bestemme, hvad den skal indeholde. Og det er her, det går galt for mange mennesker, fordi en sund dressing ikke behøver at være kedelig.

En sund dressing er fyldt med næring, så du kan nyde den sammen med din salat. Og når du laver den selv, så kan du selv bestemme, hvilke ingredienser den skal indeholde.

Det kan for eksempel være olivenolie, som er fyldt med sunde fedtsyrer, som er med til at forebygge hjertekarsygdomme. Og så er den fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter, som er med til at bekæmpe frie radikaler i kroppen.

Tags: No tags

Comments are closed.